Meeting

Igår red jag ju som sakt lektion för Pelle. Quila känndes helt ok. Skolorna gick ganska bra och pelle tyckte att slutorna var dom bästa han sett hitils, kul! Imorgon bär vi av mot Strängnes för 3-dagars meeting på Gripen! Ska bli sjukt kul! Jag ska rida sammanlagt 4 klasser på de dagarna.

Idag ska jag rida ett lugnt pass men rida mycket skolor och träna lite mellantraver, ska också smörja alla saker och packa allt som ska med. Jag badar Quila imorgon istället för ikväll då vi åker på eftermiddagen imorgon och då kommer han gå i hagen på dan och troligtvis rulla sig .. :)


Osteopat

Idag hade jag och mamma morgonutsläppet i stallet. Dom flesta hästarna i stallet är ute på helbete så det var bara 4 st att släppa ut. Jag red ut i skogen på Quila ca 40 minuter och trava och galopera. Eftersom jag red ut själv så var han extra tittig och kastade sig lite här och där, men annars skötte han sig väldigt bra och gick fram överallt utan konstigheter :)

I torsdags kom också Osteopaten Cindy ut till Quila. Jag har ju kännt lite den senaste tiden att han vart väldigt svår i vänstersidan och inte riktitg kunna få loss det med bara ridning. Så då är det perfekt tycker jag att kunna ta ut en Osteopat som kan knäcka till om det är några spänningar och så. Quila hade också spänningar i nacken åt vänster och hade en låsning i ena bakbenet som hon fixade till.
När jag red lösgörande igår tyckte jag att han känndes fin, inte alls lika ovillig åt vänster som innan :)

I veckan ska jag rida lektion för Pelle och träna lite delar ur program för sedan på Fredag, Lördag och Söndag är det meeting på Gripen ;)
Lite shopping :)

Idag innan stallet åkte jag och mamma till Stigbygeln. Vi skulle köpa foder och hämta ett par Mia's lindor vi beställt sedan tidigare som nu hade kommit! :D
Men som nästan alltid när jag och mamma går in i en hästaffär har vi en tendens att komma ut med mer saker än vi hade tänkt oss haha!

Visst är den nya plastrongen helt underbart fin? Jag blev helt kär när jag provade den och tänkte direkt "den här måste jag ha"!
Den jag hade innan var väldigt fin men hade lite konstig passform tycker jag, men den här satt som en smäck! Den kommer från England och märket heter ShowQuest.
Sen fick Quila ett nytt täcke också. Ett täcke som han ska ha nu på sommarn när jag badat honom innan tävling som han ska ha på natten ifall han rullar sig så blir han inte så smutsig :)
Bild på täcket kommer senare för när jag skulle ta idag så dog mobilen, så typiskt :(

Tävlingen

Tävlingen igår gick bra! Första klassen som bara var en LA:1 kom jag 3:a i, andra klassen som var en LA:P1 kom jag strax utanför placering i. I första klassen känndes Quila ganska bra förutom att galoppen känndes lite överilad, fast sen när jag kollade på filmen såg det inte så ut, men så var min känsla iaf. I LA:P1 var Quila väldigt matt. Det blev inga riktigt bra övergångar från ökade traven eller den ökade galoppen. Annars tyckte jag att öppnorna blev bra. Men då stod det att han var för rak och på alla dom senaste protokollen har det stått att har varit för böjd!
Förövrigt skötte sig Quila bra förutom när jag skulle sitta upp då han blev skrämd och stutsa iväg lite ...


Mot stallet

Nu ska jag snart åka till Tumba C och kolla lite i affärer och sedan ta bussen upp til stallet.

Något jag glömt att skriva är att jag ska tävla imorgon på Roslagen, hoppas bara det inte regnar då!!! :(
Så idag ska jag inte rida så hårt, bara rida igenom LA:P1 och rida mycket öppnor+sluta. Jag trimmade igår och då känndes han ganska fin så det var bra!

Sen ska jag smörja allt + bada busen!


Nytt transporttäcke

Något jag glömt att visa här i bloggen är Quilas nya transporttäcke som vi köpte av en i stallet för ett tag sedan. Det är ett bucas och är lite guldfärgat . Snyggt va?


Pelle Lektion

Lektionen igår för Pelle gick väldigt bra. Jag har haft lite problem den senaste veckan att få igenom honom i vänster varv så vi började med det och det gick väldigt fort så släppte han till :)
Sedan red vi som vanligt öppnor och slutor och öppnorna känner jag är absolut inga problem längre, dom sitter skitbra! Slutorna gick riktigt bra igår också! Pelle sa att det var STOR förbättring redan sedan förra veckan så det känndes så himla kul! Det har alltid varit så att det varit för lite tvärning i slutorna men igår var det för mycket tvärning! Så då var det bara att minska tvärningen lite så blev dom nästan jättebra! :D

Jag hade planerat att fota min outfit igår också men vi glömde kameran hemma :( Men jag körde i alla fall på mina rosa lindor, vitt shabrak, ljusa ridbyxor & min nya vitrosa piké! Dom rosa lindorna har verkligen blivit favoriterna för tillfället! Så himla söta! :)


Nytt!Här är mina nya pikétröjor! Härliga färger va? :)

Sommmarlov!

Idag fick jag sommarlov! Känns helt underbart skönt att tänka att man har 10 veckors ledighet framför sig :)
I sommar kommer Quila absolut inte gå på nått sommarbete eller så. Han kommer ridas precis som vanligt förutom när jag är borta då han får gå i skrttmaskin. Många ställer ju av sina hästar på sommarn men själv tycker jag det är bästa ridtiden på året! :)

I lördags red jag för Hanchen och det gick jättebra! Vi red mkt skrittpiuretter, enkla byten, öppnor och slutor. Öppnorna sitter verkligen skitbra nu på träning med riktigt bra flyt! Jag fick lite nya tips om hur jag ska rida i skrittpiuretten till vänster för han vill inte riktigt lika mkt åt just det hållet.

Igår skrittade jag ut i skogen med två i stallet och idag ska jag trimma lite i huset till Pelle lektionen imorgon!


FEI DEBUT!

Idag var det tävling på Värmdö. Egentligen hade jag inte tänkt att starta någon av klasserna jag hade anmält mig till eftersom jag inte mått så bra. Men Gullan peppade mig att starta iaf en klass :)

Så jag strök mig från LA:P1 och red bara FEI:n. Det var min debut i FEI! Det var FEI inledande som jag red. På framridningen känndes Quila helt ok, ganska spänd och så men jag försökte att bara rida istället för att bli arg och irriterad när han var så spänd och skygga för saker. När jag red programmet var jag mest bara så fokuserad på att komma ihåg programmet så jag glömde att tänka på vissa saker. Det blev tyvärr 2 galoppinslag :( Men procenten blev i alla fall 60,53% och en 3:e plats. Tyvärr var det bara 2 placerade :(
Den som kom 2:a slog mig med bara 1 litet poäng, så jäkla irri!

Men jag är ändå nöjd med procenten med tanke på att det var första gången både jag & Quila red ett FEI program. Det var lång banan också och jag gillade faktiskt det mycket bättre :)

Tips!

Idag när jag var ute på stan och shoppade så fick jag syn på denna fina pike från Gina Tricot. Det är så snyggt att rida i pike nu på sommarn tycker jag! Mycket elegantare än att rida i en vanlig t-shirt :)


Den finns i massa olika färger. Jag köpte en svart men jag måste ha en rosa och marinblå också!

Varm dag!

Hej alla!
Det har blivit lite seg uppdatering nu på senaste tiden och det är dels för att jag haft jätte mycket i skolan och med Quila. Men nu är det sommarlov om ungefär 1 1/2 vecka och det känns helt awesome! :)

Med Quila har det gått sådär. Han har varit lite motvillig och stretig dom senaste dagarna .. Men igår hoppade jag med honom och det var verkligen jättekul! Har faktiskt saknat att hoppa lite :)
Jag har ridit ut en del också och sist var det tsm med mamma som fick låna en annan häst i stallet, och det var jättemysigt!

Typsikt nog har jag blivit jättesjuk och det känns inte alls bra med tanke på att jag ska tävla på söndag! Jag har ont i halsen, feber & förkyld. Men Quila måste ju ridas så har ätit lite alvedon så ska nog huvudvärken gå över snart iaf ..


RSS 2.0