Min förra ponny

Det kanske inte är så många som vet men jag hade faktiskt en ponny innan vi köpte Quila. Han hette Bimlis Vallixi men jag kallade honom Bimmis. Han var en new forest och han var född 1994. Han var min första egna ponny och jag fick honom i oktober 2006 och jag hade honom i ett och ett halvt år. Han var verkligen världens sötaste ponny. Men jag var ju väldigt liten när jag fick honom och han var en D-ponny så han var ju väldigt stor för mig i början! Men jag hade väldigt kul med honom, jag kunde tolka med honom, rida ut själv, göra precis vad jag ville och han var alltid världens snällaste! Det är klart att han hittade på bus men han var aldrig elak. 
Anledningen till varför vi sålde honom var väll att jag började känna mer&mer att jag ville rida dressyr och Bimmis hade ingen direkt potencial för dom högre klasserna. Men under tiden jag hade honom tävlade jag mest hoppning, vi tävlade typ ld & lc och nån enstaka dressyrtävling.


Men visst är han helt underbart söt? Min lilla snutt ♥Shopping från Stigbygeln!

Provade rida Quila på det nya bettet igår. Han känndes verkligen jättefin! :)
Idag tror jag att jag ska trava lite på vägen om det inte är för hårt, och sen ska jag rida i ridhuset. Men ikväll är det ju tävling på Runsten så jag&mamma ska åka dit ikväll och kolla. Alla som är med är ju dom jag vanligtvis brukar tävla mot men jag har valt att träna lite mer just nu så det är därför jag inte är med. 

Igår var ju jag&mamma på Stigbygeln igen för att lämna tillbaks mammas jacka. Och som vanligt så slutar det alltid med att det bara är jag som får ridkläder och ridsaker och mamma får ingenting, hehe :)Jättefint shabrak från schockemöhle sports!En sjukt snygg mörkbrun typ softshell jacka från Equiline!
Snygga va?:)


Nu kommer äntligen bilder på sakerna som jag fick av Gullan! :D

En jättefin almenacka med bara massa härliga bilder på Quila för varje månad! Jag älskar den!
Ett par vita skydd. Perfekt på framridning :)

Sen för några dagar sedan fick jag dessa ursnygga ridbyxor av mamma. Dom skulle kostat 1 229 och var nedsatta till 300 kr. Vilket kap! Och det var ett material som var gjort så det skulle svalka på sommarn.
Sen igår var jag&mamma på Stigbygeln och shoppade lite! Quila fick ett nytt bett, ett sånt där apple mouth i gummi, alltid bra att variera olika bett! Och mamma fick en ny jacka som var märket gersemi. Men sen när vi kom hem när mamma hann kolla lite nogrannare på jacka så såg hon jätte bredaxlad ut i den så vi åker till Stigbygeln idag igen och byter jackan och köper förhoppningsis nått annant roligt!Osteopaten

I Tisdags var ju osteopaten Cindy hos oss och kände på Quila. Quila fick gå i skrittmaskinen ca 30 min precis innan hon skulle komma. Quila satt bara fast yttepyttelite i höger bak den här gången så det var ju bra! :) Hon sa att Quila verkligen var jättefint musklad & så, så det var jättekul att höra! :)
Så igår ledde jag honom ca 30 min & idag blir det lite lugnt pass lång&låg.

På bilden är det Quila och vår gamla häst Frippe.
Länktar verkligen till sommarn när jag kollar på den här bilden!
Fredrik-träning idag

Idag är det som vanligt träning för Fredrik på hemmaplan, skoj! :)
Har också bokat in en tävling om ungefär en måndag! Den är på Täby och jag ska vara med i LA:P1:an. Så himla kul nu när tävlingarna börjar dra igång igen! :D

Imorgon kommer också Cindy osteopaten och kollar på Quila igen. Alltid skönt att veta att han inte sitter fast någonstans och så. Sist hon var ute satt han ju fast i höger bak som hon fixade till. 


Bilder från när vi klippte Quila. Kolla vad ljus han blev!! 
Han skötte sig förövrigt ganska bra, men han stod och skakade hela tiden, lilla hjärtat! <3

klippning

Nu har det vart lite segt med uppdateringen, igen!
Men i alla fall så har allt med Quila gått bra på sista tiden .. I måndags var det lektion för Fredrik. Han ska börja komma till oss varje måndag nu istället för varje torsdag. Quila var verkligen jättefin! Vi pressade honom ganska mycket i galoppen genom att rida mycket i på volten i förvänd galopp.
Och sen i tisdags så fanns det en ledig plats för Traudi igen så då red jag för henne. Så det blev två lektioner på raken men Quila led inte för det :)
Då red vi mycket öppnor + slutor och Quila var fin då också!

Idag har Quila också blivit klippt, ÄNTLIGEN! Tack gullan! Han hade verkligen blivit långhårig igen även fast det inte alls var speciellt länge sedan vi klippte honom ..

Sen så hade jag, mamma & Gullan lite julklapps utdelning, bättre sent än aldrig! ;)
Men sakerna jag fick visar jag imorgon för har inte tid just nu.

Träningen igår

Var ju som sakt och tränade på Bröta igår för Fredrik. Jag var verkligen hur trött som helst men tanke på att det var första skoldagen och vi slutade halv 4! Men i alla fall så gick träningen helt OK. Quila spände till i galoppen ganska mycket, vilket är så himla synd för han blir så ofokuserad och så är det ganska svårt att hantera det .. 
Men Fredrik tyckte i alla fall Quila hade fått en väldigt bra form sen sist vi tränade för honom! Jag har ju verkligen jobbat jättemycket på att få fram Quilas nos eftersom han ibland vill vika in nosen en aning .. 
Lite bilder från igår!

Här kommer lite bilder från igår! Blev att jag red i ridhuset lång&låg och travade lite bommar. Sen skrittade jag av honom ute. Idag blir det nog trim för imorgon är det träning för Fredrik på Bröta. Hoppning

Igår så hade jag&mamma insläpp + kvällsfodring i stallet. Så det första vi gjorde var att ta in alla hästarna ..
Sen så hoppade jag lite med Quila i ridhuset! Han tyckte det var jättekul! Det var ju ett tag sen nu .. :)
Brukar i vanliga fall hoppa på pessoabettet men nu provade jag på det vanliga tränsbettet och det gick bra, han var bara lite stark.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Quila .. Vill rida ut men det är så djupt överallt. Får se vad jag gör men det lutar väll åt att rida en sväng på vägen och kanske lite i ridhuset.

Ska ta nya bilder idag också!

Vildsvin

Igår skrittade jag först ut och red sen i ridhuset och travade bommar. Han känndes fin! :) 
Idag eller i helgen ska jag hoppa med Quila för det var ett tag sen jag gjorde det.

Vi har också haft vildsvin precis vid stallet så många hästar har blivit jätterädda. Men nu har en jägare vart hos oss och skjutit två av alla 6, så nu håller dom sig förhoppningsvis borta ett tag. Jag har bara sett vildsvinen en gång på väldigt nära håll! Och dom var inte allt speciellt skygga.
Var verkligen coolt att se dom för jag har aldrig sett vildsvin förut! 


Nytt bett

Quila har vart helt OK i ridningen på sista tiden. Har ridit ut väldigt mycket! :) 
Igår + i förrgår travade jag bommar i ridhuset. Han kändes fin igår men jag hade kramp i magen tyvärr så jag kunde inte rida så länge .. :/

Quila har också fått ett nytt bett! Ett tredelat apple mouth bett. Men tyvärr så var det lite för stort så mamma ska byta till ett mindre idag. 
Julklapparna!

Här är bilder på sakerna som jag fick i julklapp som var hästsaker! :)Quila kommer bli så söt i tjock nosgrimma!
Äkta swarovski pannband med stora stenar
Min favorit glansspray!
Den här kommer jag använda på tävling och göra nån snygg håruppsättning med :)
Sen fick jag massor av andra saker som inte var hästsaker. Fick bland annat en tv, en päls till min boomerang jacka och en mössa med äkta pälsboll! Är så glad för alla mina saker!

Gott nytt år!

Gott nytt år allihopp! Hoppas alla hade en bra nyår för det hade jag tillsammans med mina vänner!

Bilderna på sakerna som jag fick i julklapp + att jag idag ska ta lite nya bilder på mig & Quila kommer upp ikväll ..
För nu ska jag snart åka till stallet och lunchfodra + ha insläpp i stallet ...


RSS 2.0