Ingen klippning idag

Idag blev det ingen klippning, vi orkade bara bada honom idag så kör vi klippningen imorgon istället. Idag red jag en stund i ridhuset och Quila var superfin i traven och kändes för förstas gången efter hovbölden hyffsat lydig igen :)
Idag red jag också Marias häst Gustav, eller "Gurkan" som jag kallar honom, då vi hade hand om honom idag! Och snacka om ovant!!! Han är ca 177 hög och dessutom väldigt mycket häst att rida, så jag kommer säkert känna mig som värsta jätten på Q imorgon nu när jag ridit Gurkan!
Men det gick ganska bra mot slutet då han blev lite mjukare och lyssnade på mig!


Gurkan & jag, tack anna för bilden!


Hovslagare, klippning och höstlov!

Igår fick jag höstlov, gud så skönt, och verkligen så passande då jag har varit väldigt skoltrött se senaste veckorna! Men tråkigt nog så måste största delen av detta lov tillbringas med att plugga massor, tyvärr! Menmen, skönt med lov i alla fall!

I förrgår var Lotta hos oss och skodde bara om Quilas bakhovar eftersom hon för inte så länge sedan skodde om fram eftersom han hade hovbölden så då behövdes inte det göras än :)
Vi har också hyrt Marias klippmaskin så ska vi klippa Quila idag, men först ska jag bada honom för han är hur skitig som helst!

Ridningen i veckan har gått rätt så bra! Igår skrittade jag som vanligt fram ca 20 min och travade och galoperade lite på vägen utanför stallet, Quila var jätteglad :)


Hemma idag

Idag stannar jag hemma från stallet så mamma tar hand om Quila idag. Jag har pluggat matte hela eftermiddagen och ska plugga ännu mer nu på kvällen så därför är jag hemma idag. Mamma ska longera Quila så han i alla fall får röra lite på sig :)

Btw! Jag har inte så mycket ideér just nu om vad jag ska blogga om så om ni har några önskemål eller liknande så är det bara skriva en kommentar om vad ni vill se/läsa mer om i bloggen!

Fin Q!

Skrittade en sväng på vägen innan jag skulle rida på utebanan och Q var hur tittig som helst. Jag har ju bara fått leda honom på mjukt underlag så har ju inte kunnat leda så mycket utanför ridhuset och utebanan, så Quila var väldigt glad att få komma ut en sväng och han var väldigt tittig och nyfiken på allt som rörde sig ..
Red som sakt sedan på utebanan som var nysladdad och fin! Q kändes helt OK idag! Jag red mycket skänkelvikningar, öppnor, volter, övergångar och sådant för att få honom riktigt lösgjort, det gick bra!


Shabrak, Lindor, Strumpor

Lovade ju er att visa bild på sakerna jag köpte igår :)
 

Mia's shabrak


Mia's lindor. Färgen är inte riktigt lika ljus som på bilden, den är samma som på shabrakets inre passboal.


Celeste Stein ridstrumpor.

Lång dag igår

Igår var en lång och rolig dag på årsta-runsten! Var ju som sakt och hejade på laget och stod som funkis vid in/utsläpp vid banan. Och laget vann!! Dom var så duktiga allihoppa på sina fina ponnysar! Så nu blir det Lag-sm nästa för dem, så kul Önskar dem all lycka till! ♥

Åkte sen till stallet och pussade på Quila och longerade honom en stund i ridhuset, det gick bra! Idag ska jag skritta ut en sväng och sen rida på banan och det inte är för blött :)

Shoppade också några saker igår som jag lägger upp ikväll!


Äntligen en frisk ponny! ♥

Igår satt jag på Quila och kännde lite på honom i trav. Jag kände ingen konstighet och han känndes precis som han brukar, äntligen! Det var så kul att äntligen få rida igen, som jag har länktat alltså! Nu hoppas vi bara att allt är bra och rullar på som vanligt och få Quila lika fin som han var innan han fick hovbölden.

På lördag är det elitfinalen på hemmaplan så då ska jag dit och hejja på laget! Håller alla tummarna och är säker på att det kommer gå så jäkla bra! ♥


Inte mycket att skriva om just nu ...

Det finns inte så mycket att blogga om just nu när Quila inte rids .. Men så fort jag får börja sitta på Q så lovar jag att uppdateringen blir bättre!
Quila är verkligen hur busig som helst nu när han bara leds. Han går och biten en i ryggen när man leder, går och slänger med huvudet och vill bara trava hela tiden, så han verkar ju inte ha så ont längre får man hoppas! :)


Dags att uppdatera, eller?

Undra om jag har någon liten läsare kvar efter min dåliga uppdatering? Jag tänkte i alla fall försöka mig på bloggandet igen. Eller jag kommer i alla fall slänga in lite inlägg då & då när jag har tid :) 

Just nu är Quila dålig. Innan vi märke det så hade jag under en tid känt att han inte gick riktigt som han brukar, han var inte halt, men när jag red på böjda spår så blev det stundtals lite hackigt, så då märkte jag att något var fel.
Vi bad vår hovslagare ta en titt på hoven och då sa hon att han hade en hovböld men att hon trodde den hade kommit ut. Så då fick han skrittas någon dag och sedan satt jag lite på honom och märke att han fortfarande känndes hackig .. så då kom lotta ut igen och då var hovbölden fortfarande inte helt borta, utan den hade nu spridit sig, och då märke jag även att Q markerade lite på böjt spår. Så i fredags var jag och mamma på Täby kliniken och rönkade hela hoven för att se så det inte skulle vara något annat än hovbölden, och det var det som tur var inte! Han är fortfarande lite öm eftersom hovslagarn var tvungen att karva bort en del av hoven för att få ut hovbölden ... Så just nu går Quila på butta och ska ledas i två veckor, sedan får jag börja sitta på honom och hoppas hoppas då att allt är som vanligt! Känns verkligen tråkigt att Q skulle bli dålig precis innan jag skulle rida omg 2 i eliten + vara med i finalen som går snart, så himla surt! Menmen, huvudsaken är att min prins blir frisk ♥RSS 2.0