Hoppning

Igår följde min kompis med till stallet och hoppade lite med Quila. Först red jag och hoppade lite, Quila va ovanligt spänd men det gick bra ändå. Jag hoppar ju inte alls ofta, men det va kul! Sen red Didi och han va spänd och gick runt när hon skulle hoppa upp så vi var tvugna att ställa honom i ett hörn, han är ju som han är när det är någon ny som ska rida ... men tillslut kom hon upp i alla fall och hoppade lite hon också ;)
Quila tycker verkligen det är kul att hoppa! :D

Och idag ska jag nog rida ut, tänkte först rida i ridhuset men det håller på att jobba med underlaget där inne så blir nog en liten uteritt och sen utebanan.

Quila har börjat få gå ute dygnet runt också, igentligen tycker jag bättre om när han står inne på nätterna och ute på dagen så han inte blir så trött ... men alla andra hästar går ute dygnet runt och Quila kan ju inte stå inne själv, men det funkar bra och han verkar trivas bra med att gå ute på nätterna också! :)

& massa nya bilder kommer när jag laddat in från kameran!


Mustang

I Måndags var vi på Mustang och skulle kolla så att Quilas dressyrsadel låg helt bra. Jag skulle först rida men den utan shabrak så skulle han kolla hur det såg ut när jag red med sadeln. Och eftersom det inte var nått shabrak så kände Quila att nånting inte va helt rätt ( känslig som han är! ) så direkt när jag hade suttit upp så börjar han göra största boksprången någonsin och skulle ha av mig till varje pris! Mamma stod och höll i Quila samtidigt och höll på att få hela hästen över sig. Tillslut va jag tvungen att kasta mig av. Men sen så ville jag hoppa upp igen, och då kände jag att han gick och ladda men sen lugna han sig.

Sadeln låg i alla fall helt perfekt och Pär behövde inte stoppa om den eller någonting, så det va ju skitbra! :)
Sen gick mamma och jag upp i Mustang butiken och jag hittade en jätte fint Eskadron shabrak som vi köpte, och så köpte vi en sadeltvål också.
Dressyr på utebanan

Igår så skrittade jag först ut en sväng innan jag red på ridbanan, Quila va ju som vanligt tittig på det mesta och hoppade till lite. Sen red jag på ridbanan och Quila va jättefiiiin! Jag red mycket serpentiner i galopp, och öppnor, förvänd öppna, och tränade på att rida in på medelinjen och göra en perfekt halt på mitten i galopp, det gick bra, jag fick til några helt perfekta halter! :D

Efter ridningen så ledde jag Quila på vägen och han va jättesvettig, så han fick ta sig ett bad när vi kom in i stallet! :)


gullunge! <3


Uteritt

Igår blev det en liten uteritt, men eftersom det va så torrt och hårt ute så kunde jag bara skritta. Vi red bort till sandtaget och klättrade lite. Det va bra för Quila att få klättra lite eftersom det va ett tag sen sist! Sen när vi kom tillbaka till stallet så slet sig Quila när jag skulle hoppa av, troligtvis för det var en traktor som va lite längre bort så han blev rädd .. :O


Gullan, jag & Quila <3


Dålig uppdatering

Nu har jag inte skrivit på väldigt länge, och det har hänt mycket på sista tiden! :D
Sist jag tävlade var på Gripen 19-20 Juli, det var ett meeting. Jag tävlade 4 klasser, 2 LA:1:or, lagtävlandsprogrammet för ponnyallsvenskan och LA:P1. I första LA:1 vann jag på 70,52% , i lagtävlandsprogrammet kom jag 4 på 69,14% , i andra LA:1 vann jag igen på 69,73%, en väldigt lyckad helg! I LA:P1 gick det inte lika bra, men jag var ändå nöjd med tanke på att vi bara startat det en gång innan :)

Och igår så var det träning för Fredrik Böling igen. Träningen var på Bröta och Quila var fin men lite spänd. Vi red mycket öppnor, slutor och några förvända slutor. Fredrik tycker att skolorna börjar se bra ut, så det är kul! :)


Jag och fina Quila när vi vann ena LA:1:an :)

RSS 2.0