Dålig lektion :(

Usch, lektionen igår gick verkligen inte bra! Quila känndes inte alls bra. Han var stel i hela kroppen och det berodde antagligen på att det regnade hela dagen igår och att insläpparn inte tagit av hans blöta täcke som var dyngsurt, så han hade ju då stått och blivit kall stackarn :( Så han känndes bara stretig och stel igår ...

Men idag ska han skos och sedan ska jag rida ut :)


Placering!

Hej allihopp! Igår var verkligen en kanonbra dag på Runsten. Jag var verkligen nervös hela dagen eftersom jag ville så gärna att laget skulle bli placerade! Och det blev vi, det blev en 3:e plats för laget! Men allt var så himla nervöst ända in i slutet, sista ryttaren kunde avgöra om jag skulle förlora allt eller få två rosetter! För laget låg på 3:e plats och jag låg på 6:e plats individuellt, och om hon skulle slå mig i procenten så skulle jag inte komma placerad och laget komma 4:a, alltså inga rosetter! Men som tur va slog jag henne med några hundadelar!!! :D

Quila känndes helt OK under dagen. Han var lite matt inne på banan .. Och typiskt nog så var det solkatter på HELA ena långsidan precis där jag skulle göra en öppna, så det blev ganska knackigt eftersom han var så tittig där! Men är så glad att det börjar gå bättre för mig & Q, vi hade en liten svacka ett tag men nu är vi på uppgång känns det som, hoppas det hållet i sig!


Från vänster: Jessie Johansson, Frida Söderqvist, Jag, Kally Hansson.


Hemma en snabbis

Nu har jag & mamma vart och köpt foder på Stigbygeln. Och såklart slutade det med att det inte bara blev foder, utan lite annat smått och gott ;)
Vi är hemma nu en snabbis för kl 18.00 måste vi anmäla mig till ett meetig som är på gripen i sommar, och det är ju först till kvarn så det gället att sitta vid datorn 18.00!
Genomskinliga gummiband i silikon.
Nya stigbygelplattor.
Kylgele.
Rosa ridstrumpor från Kingsland.

Lördag

Lektionen i onsdags för Pelle gick så jäkla bra! Jag känner att jag och Q är på uppgång nu ;)
Slutorna blir sakta men säkert lite bättre och bättre! Så allt känns så bra nu! :)

Idag ska jag och mamma åka till Stigbygeln och köpa nytt foder till Q. Sen ikväll ska jag rida och smörja alla saker och bada Q.

Imorgon är det finalen på Runsten och jag är sjukt taggad!!! :D


Ösregn

Shit vilket ösregn det var nu på kvällen! Och självklart var det som värst när jag skulle rida ... Jag var såklart i ridhuset med tanke på vädret och det smattrade hur högt som helst på ridhustaket + att det oskade och blixtrade! Quila var ganska rädd och stannade typ och kollade upp och undrade var som stod på haha, så söt! Men det värsta slutade efter ett tag så jag kunde börja rida ordengtligt. Q var väldigt fin i traven i dag och gjorde väldigt bra skolor men bra takt och flyt. Men galoppen var inte lika bra, när jag skulle samla honom så blev det ganska knackigt så jag fokuserade mest på att rida frammåt i galoppen.

Imorgon är det träning för Pelle igen, hoppas det inte ösregnar då!!!


LYCKAD TÄVLING!!

Var ju som sakt och tävlade igår i Örebro. Det gick jättebra! Är så stolt över min fina fina ponny att han skötte sig så bra! Det har ju gått väldigt dåligt dom senaste tävlingara så det kändes skönt att nu ligga bland dom i toppen! Har nu i vecka innan den här tävligen verkligen kämpat och kämpat och det gav resutat! I Lagtävlandsprogrammet kom jag 3:a på 68,57% och i LA:P1 kom jag 4:a på 67,36%!

Var verkligen kul att det fick gå bra för oss igår för nu känner jag mig mer taggad till finalen nästa helg på runsten! :)
Bästa mami och bästa ponni <3

Träning för Hanchen!

Nu kommer mamma snart hem och vi ska åka till stallet, ska rida för Hanchen idag! Roligt! :)
Imorgon är det tävling, taggad!


Och då jäklar ska vi ha den blågula :)


Lite butter ...

Hej! Har inte haft någon större lust att blogga dom senaste dagarna med tanke på att helgens tävling inte riktigt gick som jag hade tänkt mig ... Dagen innan tävlingen var Q så sjukt fin! Jag var verkligen hur taggad som helst och kände på mig att det skulle gå skitbra!
Det var ju som sakt bara en klass och redan på framridningen så kännde jag att Q var väldigt spänd. Som jag berättade i ett annat inlägg så skenade Q förra tävlingen och det känndes som att det fortfarande satt i denna tävling. Han var licksom skygg fär ALLT och så fort han hörde någon stampa eller så blev han rädd och drog iväg en bit. När jag sedan kom in på banan så kännde jag redan när jag red in att det inte skulle gå bra med tanke på hur han känndes ... Eftersom han var så spänd så var han väldigt hög i formen och var väldigt svår att få kontakt med! Ritten slutade på 63,?. Så jag har inte riktigt var så glad som senaste dagarna.

Men igår höjdes mitt humör när jag red lektion för Pelle för Q var så sjukt fin! Pelle sa att han hade en jättebra takt och väldigt bra schwung. Han sa att man skulle kunna tro att det var en stor häst som red runt för han såg så ståtlig ut :)


Film

Här kommer en liten film från när jag skuttade lite med Q på utebanan för ett tag sedan. Även om jag inte är någon hoppryttare så tycker jag det är viktigt att man hoppar ibland för hästens skull så det blir lite varierad träning :)ÄNTLIGEN ÄR DOM MINA!!!

Åååå är så glad, äntligen är dessa godsaker mina som jag suktat efter ett tag nu! ♥


Lite vattenträning

Usch vad tråkigt väder det är ute! Och det är helt sjukt hur kallt det faktiskt är också .. Jag som trodde det var påväg mot sommartider :(
Idag i alla fall så skrittade jag fram ute och nu när det har regnat så mycket så är det ju perfekt att vattenträna lite! Quila var till en början ganska fjantig men på hemmvägen gick han i varje pöl, duktig ponni!
Sen gick jag in i ridhuset och trimmade lite och det gick inte så bra .. Han var jättesvår att få loss i högergaloppen så jag satt och försökte få honom lösgjord där typ hela passet.

Skulle ju också ridit för Pelle imorgon men eftersom min prao slutar halv 5 och jag rider halv 6 så finns det inte en chans att vi skulle hinna .. :(
Men mamma ringde Pelle idag och vi åker troligtvis och tränar för honom på Södertälje på lördagen. Det skulle vara perfekt eftersom det är tävling dagen efter också :)


Lektion & helgens uppdatering

Så var måndagen avklarad, skönt :)
Igår i alla fall så var jag & mamma och kollade när Gullan tävlade på Mälarhöjden. Fanta såg jättefin ut och det blev dubbelvinst! Så jävla grymt!
Efter det så åkte vi till stallet och jag red Quila. Jag trimmade i ridhuset och han var för det mesta riktigt fin! Jag fixade också Quilas man som såg förjävlig ut .. Men nu är den jättefin :)
Idag var det lektion för Fredrik. Fredrik satt lite på Quila idag och det gick helt ok. När han skulle sitta upp så blev Q lite spänd och gick runt och så var han ganska spänd då i början av passet eftersom han var lite rädd när Fredrik satt upp. Sen satt jag upp och travade av.
Stackars min lilla älskling fick också gå utan täcke i hagen idag då den som hade morgonutsläppet glömde sätta på .. :(
Alltså, HUR SÖT? ♥

RSS 2.0