Jobba på galoppen

Hej! Jag jag skrev så var jag och träna för Ann i helgen, det var väldigt kul! Denna gång var Quila lite mer avslappnad, så jag kom åt honom på ett bättre sätt den här gången. Vi jobbade mycket med att få till en finare galopp och det gick bra, bättre än förra gången i alla fall, så det var ju roligt! 

Imorgon är det lektion för Pelle som varje onsdag. Ska bli kul såklart! Ska säga att jag vill jobba mycket med galoppen så jag får ännu mer tips på hur jag ska få honom sådär riktigt fin!  

I helgen är det globen också, wiie! Jag ska gå med mamma, Gullan och Hanna och vi ska gå på lördagen och söndagen och se dressyren. Ska någon av mina läsare dit, kommentera?! :)

KG Svensson

Lördag idag, gud så skönt! Idag vid 12 ska jag rida lektion för Ann Stigberg för 2:a gången, ska bli riktigt kul! Quila har kännts helt OK den senaste tiden och i onsdags red jag lektion för Pelle och det gick OK. Quila var väldigt spänd i början av lektionen så hela passet bestod mest av att lägga honom längre och rund i formen, han blev riktigt mjuk och avslappnad mot slutet!

I torsdags var jag,mamma & några stallkompisar och kollade på en tömkörnings clinic för KG Svensson på runsten, det var kul! Jag kan inte så mycket om tömkörning så man fick en del tips :)


Gamla minnen

Alltså, hur sött? Satt och kollade lite på youtube och så hittade jag en film från förra stallet vi stod på när jag och de andra barnen i stallet satte ihop en egen liten julkadrilj. Filmen är från 2007 och då hade jag också min förra ponny Bimmis.
Det är jag&bimmis som rider först i ledet...

Inställd lektion pga ...

HUSKÖP! Yey! Känns så himla kul, alla i familjen är så glada! Vi flyttar visserligen inte så långt ifrån där vi bor nu, men till ett mer lättskött och lite mindre parhus :)
Tråkigt iof med inställd lektion men Pelle lektionen drar ju igång igen på onsdag, så får vi boka in med Ann nån annan gång!

Givande lektion

Som jag skrev i förra inlägget så skulle jag träna för Ann Stigberg. Jag tycker att lektionen var väldigt givande och hon var riktigt bra! Jag fick många bra tips och övningar :)
Vi red mycket förvänd sluta på långsidan i både galopp och trav, det gick lättare i traven. Men när jag red själv igår så gick det mycket bättre i galoppen också!
Vi ska förhoppningsvis åka redan på onsdag igen och träna för Ann, ska bli riktigt kul!!

Idag hade jag plugg att göra + att Quila gått rätt mycket på sista tiden så jag stannade hemma idag så skulle mamma leda Quila.

Lektion imorgon igen för ...

Träningen igår för Pelle gick så sjukt jävla bra! Var nästan lite förvånad själv hur han kunde kännas så fin helt plötsligt? Visst har han varit den senaste veckan men inte som igår! Vi red mycket övergångar från galop-skritt och skritt-galopp vilket var väldigt bra eftersom Q kan bli lite snabb med att vilja fatta galopp igen.

Idag red jag bara ca 15 min och kännde lite på Quila i alla gångarter i lång och låg form, han känndes bra, ville inte rida för hårt då vi ska åka på en träning imorgon igen. Vi ska åka till Wiad och jag ska rida för Ann Stigberg, ska bli riktigt spännande!

Vi klippte ju Q här om dagen och gud vad skönt det är! Han känns mycket fräschare nu och efter ridningen så svampar man bara av lite och vipps så är han torr, så skönt!


Lektion ikväll!

Igår red jag en liten snabbis på utebanan innan vi skulle ha möte i stallet, det gick ganska bra. Det stod en stor maskin parkerad inne på banan så Q var lite tittig och hoppade åt alla håll i början med sen skötte han sig riktigt bra! Men jag tycker det är bra att träna hästen på lite olika saker, och denna gång blev det att kunna rida samtidigt som det står en maskin parkerad mitt på banan! :)

Ikväll är det lektion för Pelle, äntligen säger jag bara! Har verkligen saknat att börja träna på riktigt nu när man vet att Quila är helt fräsch och allt! Så nu ska jag göra mig i ordning och bestämma outfit till ikväll och sen åker jag till stallet :)


Är med i denna tävling!Jag är med i denna tävling om att vinna detta Scapa schabrak! Var med ni också!

Länk till tävlingen: http://stockholmryttare.blogg.se/2011/october/blogg-tavling.html#comment

RSS 2.0