Globen!

Vilka ska till globen i helgen? Själv ska jag gå på söndagen :)


Nytt

Igår fick jag en jättevarm stall overall av mamma. Passar ju perfekt eftersom det redan är sjukt kallt och jag alltid fryser!Ska snart berätta om mönstringen+tävlingen också :)

Nu kör vi!

Nu ska jag snart åka till stallet och lasta in Quila i transporten och åka! Igår var Quila så jävla fin! :D
Hoppas hoppas jag kan rida lika bra idag och att han inte är så spänd ...

Igår smörjde jag alla saker och friserade Quilas man , den blir skitsnygg! :)

Nu ska jag bara rida så bra jag kan och även om jag inte blir utagen så har jag ändå världens finaste och bästa ponny <3

FREDAG

Gud va skönt med fredag! wiie :)
Imorgon är det ju mönstringen på Jursta så idag ska jag rida ett halvlugnt pass. Igår var det hemmaträning för Fredrik. Det gick skitbra igår! Quila var mycket bättre i formen också. Han brukar gå en aningen bakom lodplanet men igår var det mycket bättre än i tisdags då det var träning på Bröta.

Jag är hur nervös som helst inför mönstringen imorgon! Martin som ska träna är ju från tyskland så lektionen är på tyska eller engelska .. och engelska är inte min starka sida precis! Men Fredrik ska stå och tolka så det är bra. Men är ändå såååå nervööös!! Vill verkligen att det ska gå bra imorgon!!

Men önska mig lycka till!


Bröta idag

Ïdag är det träning på Bröta. Jag tror också att Fredrik skulle sitta lite på Quila, hoppas! :D
Det är alltid lika kul att se någon annan rida sin häst!

Jag har ju berättat om mönstringen på lördag, men jag har inte berättat att jag ska tävla på söndagen. Det ska bli jättekul! Jag blev tyvärr bortlottad från lagtävlandprogrammet men jag är i alla fall med i LA:P1 :)


Här är pressänningen vi satte upp för Quila inte skulle klia söner varenda täcke. Inte speciellt snyggt men väldigt bra! Snuuttiiiipluuutttiii


SPÄNNANDE!!

Onsdags: Kom ju aldrig iväg på träning i tisdags så vi frågade om Fredrik kunde komma i onsdags och ha träning hos oss istället, och det kunde han. Det gick jättebra! Quila var avspänd och väldigt fin :)

Den 20 nov så är det en mönstring på Jursta som Fredrik har fixat. Och då kommer en tysk tränare från tyskland och tränar oss. Först skulle jag inte va med på mönstringen för Fredrik tyckte inte Quila var riktig redo, men nu går det så jäkla bra så vi får vara med! wiiie :D
Det ska bli jättekul att få lite tips från ett riktigt proffs. Han är chefsutbildare på ett av tysklands stuterier och beridare.

Torsdags:
Red jag ett litet halvlugnt pass i ridhsuet.

Fredags: Stod det en bana uppe i ridhuset sen hoppträningen. Så jag hoppade med Quila igår. Det gick skitbra!! :D
Var länge sen jag hoppade bana också så det var kul! Och det märkes på Quila att han tyckte det var kul för han bockade, bus ponny!

Idag: Idag ska Gullan rida Quila. Hon skulle ta en tur i skogen.Har ju berättat om alla våra täckesproblem att Quila kliar sönder varenda täcke! Men nu har vi satt upp en prässäning på väggen han kliar sig mot så nu går inte täckerna sönder längre!! :)

JÄVLA SNÖÖÖÖÖÖ

Ååååååå blir så irriterad på den här jävla snön! Som vanligt så är det ju träning för Fredrik på tisdagar på Bröta men nu kan vi inte åka för vi inte har några vinterdäck på transporten och det är snöstorm?! Jag som var så pepp på träning ... :(

Idag ska jag rida i ridhuset, trimma lite.
Quila skoddes igår också, det blev jättebra :)


Kurs för Fredrik dag 2

Igår var det ju dag 2 i kursen. Först när vi kom dit så åkte alla och åt gemensam lunch på resturang och så hade Fredrik teori i samband med lunchen. Han pratade om hästens utbildningsskala. Alltså .. takt, lösgjordhet, stöd, schvung, rakriktning och samling ----> genomsläpplighet (ridbarhet).

Sen efter lunchen så skulle jag rida. Det gick 100000000 gången bättre igår! :D
Han var verkligen mycket mer ridbar än dagen innan. Dan innan känndes han som en bomb som typ skulle exploderas när som helst.
Jag var mycket bättre på att förekomma honom också. Nu kunde jag rida förbi den där läskiga öppningen och utan att Quila skulle dra upp huvudet och kolla ut eller skena förbi ..

Red som vanligt slutor och Quila var jätteduktig! Slutorna börjar se ganska bra ut och det är såååå kul!!! Men det är klart, träning ger ju färdighet :)

Idag ska jag rida Molly också, kul! :)
Sen efter ska jag rida Quila bara lång och låg i kanske max 20 min.

 
Bild på Molly som jag låna från http://lovholmen.se


Lovade ju igår att det skulle bli massa bilder från kursen. Men som vanligt hade jag&mamma jätte bråttom och glömde kameran hemma :(

Kurs för Fredrik

Idag var det ju kurs för Fredrik som jag skrev i ett tidigare inlägg. Kursen var hos Kally i hennes nya fina 20 ggr 60 ridhus. Det gick inte speciellt bra idag, Quila var jättespänd som han nästan alltid är på nya platser .. Dom håller fortfarande på att bygga på ridhuset så dom hade inte hunnit sätta upp någon dörr vid ingången än, så där var det helt öppet, så där sulle ju Quila typ halvft skena förbi varje gång! Bus ponny!

Nu har Quila också haft sönder sitt täcke helt!! Stålspännerna där fram har han kliat på så mycket nu så dom är borta! Så jävla typiskt, ett 2 veckors gammalt täcke lixom! :O
Jag förstår inte varför han har börjat klia, det har han aldrig gjort förut?! kanske för han inte gillar hals?
Aja, så nu får han bara ha sitt innetäcke och ett amigo skaltäcke över, fast ingen hals på nån av täckerna.

Imorgon ska jag be mamma ta lite kort med systemkameran också! :)
Min blogg suger verkligen nu när det inte kommer upp nya bilder, men ska bättra mig! (:

Gamla bilder på mig och Quila!

Eftersom det inte vart någon bra uppdatering tänkte jag lägga ut lite gamla bilder på mig och Quila som jag hitta :)I solna, min och Quilas första tävling, vi kom 4:a .Sundby, 2:a & 3:a .Gömmargården, två vinster.Tungelsta, vinst.Färingsö, 3:a.Vällingby, 2:a.Meeting på Gripen.


När jag tävlade div 2 med Botkyrkas lag. Laget  vann alla omgångar!! :D


Riktig dålig uppdatering!

Förlåt för den riktigt dåliga uppdateringen! Men nu när det är höstlov så gör man annat än att sitta vid datorn hela dagarna :P
Allt har gått bra med Quila sen sista jag skrev, jag har som vanligt ridit för Fredrik och sist jag red gick det inte bra, var inte alls nöjd! :(
Men nu i veckan har Fredrik kurs i 2 dagar och då ska jag självklart vara med, det ska bli jättekul! :D
Sen har jag hoppat med Quila och det har gått bra .
Gullan har också vart jättesnäll och hjälp oss att klippa Quila och han blev jättefin! Tack! :)

En sak som är DÅLIG är att Quila har haft sönder sitt nya rhino täcke!!! :'(
Han har lixom kliat sig i boxen så spännet där fram är sönder, så typikst! dum ponny :(

RSS 2.0