Rida ut

De senaste dagarna har gått bra med Q. I fredags red jag lektion för Pelle och det gick bra. Såklart är Q inte lika fin som innan hans 2-veckors semester men det går nog ganska snabbt att hämta tbx tror jag :)
Vi jobbade mkt med att samla honom i galoppen samtidigt som han ska ha kvar energin!

Igår fick Quila vila och idag ska jag rida ut tillsammans med mamma som ska låna Calle. Vi har just nu hand om Calle i 2 veckor eftersom Hanna tog hand om Quila när vi var på landet.


25% rea på Stigbygeln!

Just nu har Stigbygeln 25% rea på alla ridbyxor, schabrak, kavajer & täcken, så jag och mamma åkte dit igår ..Och det blev ett par nya vita ridbyxor från Pikeur av modellen Cindy. Så himla snygga & dom satt som en smäck! Älskar dom!Ett mörkblått schabrak från Schockemöhle med en vit och ljusblå passboal.


Och paddar från Mia's.


Vaccination + sommarbilder

Idag var vi som sagt i stallet tidigt eftersom vi hade utsläppet. Så jag red redan på morgonen för vid 12 skulle distriktarn komma och vaccinera Q och Gustav. Jag skrittade fram ute och red sedan i ridhuset. Jag hade dom nya ridstövlarna idag och hade sjukt ont i början men sen kände jag ingenting efter ett tag, så jag blev antagligen förlamad .. hehe :P
Q var i alla fall jättefin idag och vaccinationen gick snabbt och bra. Han vaccinerades mot hästinfluensan och botulism. 

Idag blev det också några härliga sommarbilder från hagen ..


Hoppade idag!

Idag stod det hoppning på schemat! Var ju bara tvungen att hoppa idag då det stod en färdig bana i ridhuset på ca 8 hinder. Det gick bra förutom att jag testade hoppa på pessoabettet idag vilket var lite för skarpt så jag fick va väldigt lätt i handen såklart, så i fortsättningen hoppar jag på vanligt tränsbett. Det funkar också bra bara att han blir lite stark ..
Han var inte alls tittig idag trots att jag hoppade både vattenmatta och sockerbitshinder som han annars brukar kolla lite på, så det var kul!

Efter hoppningen fick Q sig ett välbehövligt bad. Men självklart så passade han på att rulla sig direkt efter i boxen så fort jag gick ifrån, haha.

Imorgon blir det att gå upp tidigt då jag & mamma har morgonutsläppet i stallet. Q & hans hagkompis Calle har också fått bytt hage då den gamla måste vila lite. I den nya finns det också lite smått gräs så dom har lite att pyssla med på dagarna :)


Nytt schabrak + strumpor!Har fått ett nytt jättefint Mia's tävlingsschabrak med svart kant och silver passboal, fint va?


& blåa strumpor från Kingsland.

Hemma!

Nu är jag äntligen hemma från landet! Har haft det jätteskönt med mycket skoj med kusinerna :)
Men har såklart längtat hem till Quila. Första veckan fick han ju bara gå i skrittmaskin och sen andra veckan har mamma longerat och ridit lite.

Under tiden jag varit på landet har mamma hämtat ut mina nya ridstövlar som äntligen kommit! Så igår red jag i dom och fyfan vad ont jag fick! Men dom är så sjukt snygga, är jättenöjd :)

Känslan igår var väl inte på topp precis. Quila var tung i handen och älgade bara på ... Och bättre blev det ju inte när jag hade svinont av ridstövlarna, haha! Så idag rider jag nog i dom gamla så det blir bra ridning :)


Avramling, lektion + semester för Q

I måndags efter meetinget fick Quila ledas ut, och igår red jag lösgörande och idag var det dags för lektion! Lektionen var redan kl 11 imorse .. Jag skrittade fram i skogen och sen när jag red fram på utebanan så kastar sig Quila och jag flyger av! Jag tappade luften och gjorde illa benet lite men inte mer. Sen börja lektionen och han var så jäkla fin! Tror aldrig han varit så fin som idag och det känns som ett väldigt bra avslut eftersom jag åker till landet idag i 2 veckor ... Tror Quila tycker det ska bli skönt med lite semester :)
Det är en tjej i stallet som ska kolla till Quila och sätta in honom i skrittmaskinen i 30 min varje dag.

Eftersom jag åker till landet så kommer det inte bli något bloggande under tiden jag är borta. Så jag passar på att hälsa alla mina läsare en trevlig sommar!!


Favoritbilden från helgen ♥


Hemma nu!

Hemma nu efter att ha haft en sjukt rolig helg i Strängnäs! Först när vi kom dit på fredagen lastade vi in Quila i boxen han skulle stå i som låg på anläggningen. Vi plockade in allt och gick sedan upp och checkade in på rummet där vi skulle bo som också låg på anläggningen. Sen på kvällen red jag en LA:1 och en LA:P1. I LA:1 var jag ganska nöjd och procenten blev 66,32%, vilket blev en 4:e placering. Sedan i LA:P1an fick jag 66,84 vilket blev en 3:e placering! Efter den dagen låg ställningen till så att jag låg 3:a i cupen ..

Sedan var det lördag och då skulle jag rida Lagtävlandsprogrammet. Quila kändes riktigt bra på framridningen! Men sedan när jag kom in på banan red jag fel väg 2 gånger, så klantigt!! Var inte alls nöjd efter ritten och procenten blev 62,28% vilket gjorde så jag drogs ner till en 6:e plats i cupen, surt ..

På söndagen var jag riktigt taggad! Då red jag en LA:P1 och Quila var väldigt spänd på framridningen då det blåste väldigt mycket. Men sedan när jag var inne på collectingring började han bli lite trött .. Procenten i den klassen blev i alla fall 67,11% vilket ledde till en 6:e plats individuellt och en 5:e plats i hela stora cupen! 

Här kommer bilder från helgen ..

Prisutdelning LA:P1


Quila trivdes i sin box

Ute på promenad

Våran myshörna


Massa pussar blev det :)
Kally & jag

Frida, Rickard & Ingela


Kally vann Stora Cupen med en av sina ponnysar, GRATTIS!


Helgens skörd ;)

RSS 2.0