Lektion ikväll!

Ikväll är det lektion för Pelle! Uppdaterar mer ikväll och berättar om lektionen och visar ett nytt täcke Q har fått!


Har lite dåligt med nya bilder för tillfället, så ska försöka fota lite ikväll också!

FEI inledande, 66,32%!

Dagens tävling gick över förväntan bra! Har ju bara startat detta program en gång tidigare och fick då 60% och idag höjde till hela 66,32%! Så det var ju roligt att det går framåt! :)
Quila var som vanligt väldigt spänd men stod inte emot så mkt på banan som förra tävlingen, så det var bra. Det blev tyvärr en miss i ena ökade traven då det blev galoppinslag, och i ökade skritten kastade han sig tyvärr från spåret då han fick för sig att bli rädd för något.

Men är väldigt nöjd med procenten med tanke på att han var väldigt spänd och fick de två missarna. Tänk då om han bara slappnade av lite mer och lyssnade lika bra på mig som han gör hemma, då skulle procenten höjas en del tror jag! Men det är väll bara att träna vidare antar jag, förr eller senare borde han ju kunna slappna av får man ju hoppas :)


Bästa ponnyn!

Kom nyss hem från lektionen som var nu på morgonen. Han var så himla fin! Alla rörelser i FEI satt som en smäck, tänk om han bara kunde göra lika bra imorgon på tävlingen! Allt blir ju så mycket svårare på tävlingen när man själv är nervös och hästen är lite spänd och så ..

Vi tränade lite extra på skrittpiuretterna, 8-meters volterna i galopp och dom färvända enkla byterna. Fick jättemånga bra tips på hur jag ska rida extra bra i dom 3 momenten :)

Efter lektionen skrittade jag ut i skogen och ledde honom på grusvägen, sedan fick han spolas av och det första han gjorde när jag släppte honom i hagen var att trava till den lerigaste plätten i hela hagen och rulla sig! :)


Lugnt pass

Idag skrittade jag ut i skogen och travade på grusvägen och sedan lite på volten. Quila känndes väldigt mjuk och fin. Imorgon blir det att gå upp med tuppen för lektion kl 10 för Hanchen, ska somsakt rida igenom FEI inledande.


Allt lugnt efter skruven ...

Som det står på rubriken så blev det inget efter skruven i hoven, så skönt! Jag red lektion igår för Pelle och det gick jättebra! Galoppen var så jäkla fin! Jag kunde lika lätt samla honom som att lägga ner honom i en låg form och rida större språng. Vi red lite delar ur FEI inledande som jag ska tävla på söndag och det gick jättebra. Nu dom här dagarna som är innan söndag ska jag försöka rida igenom FEI varje dag. På lördag kommer också Hanchen ut till oss så jag ska rida för henne, passar verkligen perfekt eftersom det är tävling dagen efter!


SKRUV I HOVEN!

Igår var det en ganska rörig kväll i stallet. När jag och mamma först kom till stallet så stod stackars Calle i stallgången och hade fått en hovböld, men som tur va var en hovslagare där som skulle sko en annan häst där så han kunde kolla på Calles hov. Sedan kom vi igång ganska sent med att fixa Gustav och Quila eftersom båda platserna i stallgången var upptagna, men tillslut kom vi ut i alla fall och då skrittade vi först en bit ut i skogen och sen lite i villaområdet, det gick bra, Q var jättesnäll.
Och sedan när vi kom in i stallet så såg jag att Q inte riktigt ville stödja vänster bak så jag kollade i den och då hade det kommit in en skruv ca en cm in i hans hov! Så mamma fick skruva ut den med skruvmejsel ... Han ömmade ingenting när man tryckte och så men för att vara på den säkra sidan så la vi om hoven med hovbandage. Men det sjukaste av allt var att vi råkade lägga hovbandaget på fel hov, så jävla typiskt hahahah! Så vi fick ta upp allting och lägga om på rätt hov!

Nu ska jag snart åka ut till Q och kolla hur det är med hoven. Uppdaterar mer ikv!
Tävlade igår!

Lite dålig uppdatering men de senaste dagarna med Q har gått helt OK. Igår var jag och tävlade i uppsala och det gick sådär, red en LA:P1. Quila var väldigt trippig på framridningen och kastade sig och kollade på saker hela tiden men jag försökte att bara rida på istället för att tappa tålamodet och bli sur. Under programmet var Q väääldigt spänd och stod då emot jättemycket, tyvärr blev det lite småmissar här och där. Tex i enkla bytet blev det ett travsteg innan skritten då det skulle vara galopp till skritt direkt, och sedan blev en galoppfattning lite för tidig och sista halten blev sned, men procenten blev i alla fall 63,158%. Tyckte i alla fall procenten stämde bra med ritten med tanke på hur han var.

Idag ska mamma låna Gustav i stallet så ska vi ta en lång skrittrunda ut i skogen :)
Om lektionen

Lektionen red jag på utebanan igår och det gick bra! Jag visade protokollen från helgens tävling och det som jag får mest avdrag på är att jag rider för dåliga vägar, och det är verkligen inte bra, måste skärpa till mig, det är ju massa poäng som bara försvinner helt gratis! Vi tränade mycket på att rida öppnor innanför spåret och på medellinjen, det gick hyffsat bra, handlar bara om att jag ska kolla upp och hålla linjen .. Sedan red jag ingeom PI:an för Pelle och han tyckte det såg bra ut förutom att jag slarvar med vägarna! Efter passet skittade jag ut i skogen och Quila fick för sig att det var en älg eller något i skogen så han var väldigt på tårna!
Mamma fotade min outfit också innan lektionen men sen märkte vi att inget minneskort satt i så det blev ingen bild, men då hade jag turen att Anna i stallet hade fotat mig lite under passet så ni får en liten syn av vad vi hade på oss :)


Piké - H&M
Ridbyxor - Pikeúr
Shabrak - Mia's
Lindor - Mia's
Paddar - (under lindorna) - Mia's

Pelle träning ikväll!

Ikväll drar Pelle träningen igång igen, äntligen! Jag hade tänkt rida igenom P1:an. Men uppdaterar mer ikväll då jag också tänkte visa dagens outfit!
Tävlingen igår!

Tävlade i Eskilstuna igår som jag skrev. Väldigt fin tävlingsplats och bra väder! Första klassen som var lagtävlandsprogrammet känndes Quila ganska bra i förutom 2 missar. Ena missen var att han bytte galopp i ena galoppserpentinen och den andra var att han sparkade bakut i galoppökningen när jag tryckte på honom lite .. Vet faktiskt inte varför han gjorde det men antagligen för han var ganska spänd och blev lite övertaggad när jag tryckte på lite extra med sporren. Procenten blev i alla fall 64,85% och blev en 3:e placering!

Sen var det dax för LA:P1. Quila känndes helt okej på framridningen och jag fick till bra öppnor och hyffsade slutor. Själva programmet är jag inte alls nöjd med, han blev ganska vinglig i öppnorna och så glömde jag bort var den ökade skritten skulle va så det blev -2 där. Procenten blev 62,36% vilket känndes lite tråkigt då jag vet att vi kan mycket bättre och på de senaste LA:P1orna legat på högre procent.
Tävling i helgen!

Lektionen i måndags för Hanchen gick bra! Traven var riktigt fin med bra takt och shwung. Öppnorna var riktigt bra medans slutorna var sådär till vänster .. I galopen red vi serpentiner men mitt största problem där är fortfarande att få bågarna lika stora haha!

Idag ska jag rida igenom programmen för på lördag är det tävling i Eskilstuna! Jag är jättetaggad med tanke på att sist vi tävlade var ju meetinget på gripen och det var ju ett tag sedan ..


Lektion för Hanchen

Ikväll är det lektion för Hanchen. Ska bli riktigt kul att träna för henne igen, det var ju ett tag sedan sist nu. Dom senaste dagarna har Q kännts sådär. Han har varit ganska spänd nästan varje dag så jag har mest fokuserad på att försöka rida lång och låg i alla gångarter. Igår hoppade jag honom i ridhuset och det gick väldigt bra! Började med att värma upp genom att både trava och galopera över bommar och att han då skulle lyssna på mig. Sedan låg jag på en volt och hoppade över ett sockerbitshinder med en vattenmatta under, dom första sprången var han väldigt tittig och gjorde kanonhopp men hoppade mot slutet jättefint!


Håruppsättning

Såhär såg min senaste håruppsättning ut. Ibland brukar jag istället för den stora toffsen göra en fläta och linda runt donuten. Stenarna som sitter i har som en slags skruv bakom sig så man bara ska kunna skruva i dom i donuten, jättesmart!


Bilder på Quila, mig och mamma.RSS 2.0