Bilder

Igår skrev jag att jag skulle hoppa på utebanan, men blev att jag hoppa i ridhuset istället. Det gick jättebra och Quila var jätteduktig! Hoppar ju inga direkta höjder men ändå .. :)
Hoppar ju mest för Quila ska få så mycket omväxling som möjligt.

Här är lite bilder från när Quila och Calle stod i hagen ..
Uppdatering

Onsdags: Red lektion för Fredrik igen på hemmaplan. Han red en liten stund och kände igenom honom, han sa att Quila känndes fin och väldigt liksidig, kul! :)
Sen hoppa jag upp och red i mycket förvänd galopp på stor och liten volt, och i förvänd galopp rida höger öppna i vänster varv och tvärtom.


Torsdags: Red Gullan Quila.Fredags: Mamma tog hand om Quila, han vilade.


Idag: Idag ska jag skritta ut en liten sväng nu när det är ljust ute och sen ta några skutt på utebanan.
Ska också ta massa fina kort på Quila idag!Lektion igår

Igår kom Quilas nya täcken! ÄNTLIGEN! Han var jättefin i båda och dom hade perfekt passform :)
Red lektion igår för Fredrik också på Bröta, det gick sådär .. fast det kan ju inte alltid gå bra tuvär :(
Han var fin i högersidan men inte riktigt lika fin i vänster, fast det är ju på sätt och vis bra att han byter sida för innan var han finare i vänster.

Idag är det i alla fall träning igen fast på hemmaplan! :D
Och idag ska Fredrik känna lite på Quila också.
RÖSTA PÅ TEQUILA!

Rösta på Tequila, klicka bara på länken nedan och sen på "upp tummen" så har du röstat :)

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=279591
Några bilder

Nu har jag fått lite av bilderna sen i fredags, resten kommer senare :)<3
Utebanan

Igår: Var ju Jessi och Emma med mig i stallet. Vi kom ju så pass tidigt så alla hästar hade in kommit in än, så vi gick och tog in Quila. Quila är ju så att så fort han är ensam så blir han jättenervös så när vi tog in honom i stallet så var han ju själv så han gick runt lite och gnägga ... Och Jessi och Emma är ju inte hästvana så dom vågade inte borsta så mycket, haha! :)

Red i alla fall ett ganska lugnt pass på volten. Jessi tog massa kort på mig och Quila som jag hoppas kommer komma upp här på bloggen snart!

Idag: Åker jag inte ut till stallet alls. Gullan ska rida Quila idag.

Och nu har också en hemsida skapats på stallet där Quila står, hemsidan heter http://lovholmen.se :)
Träning för Fredrik

Red för Fredrik idag på hemmaplan. Första red jag och sen red han, sen red jag igen. Idag var Quila lite bekväm av sig och försökte komma undan hela tiden i slutorna ..
Det här med slutorna är verkligen svårt, för Quila är så svår att lära nya saker! Fast det går ju frammåt ändå :)
Quila blev lite spänd emellan åt också när det blåste så mycket, det låter ju in i ridhuset ..

Imorgon ska i alla fall Jessi och Emma följa med mig till stallet, vi åker direkt efter skolan. Jessi har lovat att ta massa fina ridbilder med sin systemkamera! :DEn gammal bild på Frippe (våran gammla häst) och Quila.


Det blev ett RHINO istället

Nu har det varit massa strul med det där utetäcket. Vi skulle ju ha ett blått AMIGO utetäcke men det har blivit värsta knaset så dom ringde och sa att vi fick ett RHINO istället, och det är ju på sätt och vis bra eftersom det är mycket finare kvalite :)

Det enda som är negativft med att vi får ett RIHNO istället är att det inte kommer matcha mitt blåa stalltäcke som är ett blått AMIGO. RIHNO täcket.

Och juste!! Vi har beställt det här skritttäcket jag ville ha också! Wiie :D

Lite uppdatering om ridningen

Tisdags:
Red jag lektion på Bröta för Fredrik. Det gick jättebra! Red lite slutor och Fredrik sa att det går frammåt, kul! En av katterna på gården kom in i ridhuset under lektionen och den var helt orädd för hästar så den satt i mitten av volten när jag galopperade runt, och när jag skulle minska volten så satt den kvar även fast det bara var nån meter från Quila, haha!
Onsdags:
Åkte jag inte alls ut till stallet. Behövde plugga så mamma åkte ut och tog hand om Quila. Hon ledde honom bara :)


Och lovar att inom en snar framtid så kommer massa nya bilder på Quila! :)
En väldigt gammal bild på mig och Quila när vi tävlade på Gömmargården och jag vann båda klasserna, jag var så glad kommer jag ihåg! :D
 Så jävla snyggt!


Kallt!

När jag kom till stallet idag så höll jag på att frysa ihjäl, det har verkligen blivit kallt nu! :(
Quila hade INTE rullat sig idag! Duktig ponny :)
Jag red i alla fall i ridhuset en liten stund, red bara lösgörande eftersom han tävlade igår och så är det träning imorgon, så ville inte att han skulle stå helt såklart så rörde bara på honom lite grann.

Hade tänk att lägga upp nån liten film från tävlingen igår också, men det får bli imorgon!
Om tävlingen idag, 2:a placering!

Vi åkte ju och tävlade i Norrköping idag! Var vid stallet redan halv 6! Så snacka om att jag är trött nu ... :O
Quila har verkligen vart duktig idag inne på banan, han brukar ju oftast vara spänd och skygga lite vid domarbordet, men han skötte sig super idag! Är stolt över honom <3

I första klassen i alla fall så kändes det helt ok. Och i andra så var jag nöjd, han gjorde bra öppnor men mindre bra slutor .. I den klassen (LA:P1) så kom jag 2:a med 66,58% , så det innebär att jag har fått sista kvalet till nationellt! :D

Blev tyvärr inga ridbilder för det var så himla mörkt på framridningen :(
Men lite bilder efter prisutdelningen i alla fall ...


Molly + Quila

Direkt när jag kom till stallet så stod Molly redan sadlad och klar, så jag sprang bara in och hämtade mina grejer
och sen red jag henne på utebanan. Hon var jätteduktig! Allt känns bättre och bättre för varje gång, så det är kul!

Sen hämtade jag min jätte leriga häst i hagen och gick och spola av benen .. Och alla andra hästar var ju ute i hagen så Quila var själv inne i stallet när jag skulle fixa honom så han var jättejobbig och höll på och gå runt och gnägga och ha sig! :O

Men sen gick jag i alla fall till ridhuset med honom och red lite , red kanske 25 minuter. Gjorde mycket öppnor och slutor och övergångar. Han känndes jätte lydig och fin! :)

Ska tillbaka till stallet ikväll och bada Quila och smörja sakerna lite. Kännde att det inte var någon ide att bada honom när jag var i stallet imorse för då skulle han bara rulla sig när jag släppte ut honom i hagen igen ...


Här är jag och Molly idag :)

Hoppa

Först när jag kom till stallet idag så hade Quila rullat sig så han var huuuur lerig som helst, så det tog ett tag att få han ren .. :O
Sen i alla fall så gick jag till ridhuset och mamma byggde upp två hinder, ett på mitten av långsidan och ett på diagonalen. Och så hoppade jag lite bara :)
Jag har bestämt mig för att hoppa en gång i veckan nu så Quila får lite mer omväxling och så börjar jag tycka det är lite kul faktiskt! :D

Imorgon kommer jag vara i stallet redan vid 10! För jag ska först rida Molly och sen Quila efter. Sen måste jag bada och fixa innan tälingen på söndag ;)
Jag har inte berättat det men jag ska tävla sista tävlingen för säsongen på söndag i Norrköping!Lovar också att det ska bli massa nya tävlingsbilder på söndag!


Lugnt pass

Idag har det ju regnat hela dan och Quilas täcke hade läckt igenom! Stackarn!
Så vid insläppet så frös han jättemycket :(
Ska bli såååå skönt när hans nya AMIGO täcke kommer, men det kommer ju aldrig! Skrev ju för jättelänge sen att vi hade beställt ett innetäcke + ett skaltäcke. Innetäcket har kommit men inte skaltäcket .. Vi har ringt om skaltäcket och dom säger att det är strejk i kina så det kommer dröja .. Så vi funderar på att besälla ett RAMBO istället.

Idag i alla fall så red jag bara ca 15-20 minuter bara långt och låg i trav i ridhuset, han känndes jätte avspänd och fin :)
Imorgon hade jag tänkt att ställa upp några skutt på utebanan ( om det inte regnar ) och ta några hopp! :)Älskar den här bilden på Gullan och Quila!


Film

Nu har jag gjort ett försök att först ladda in på youtube och nu på bloggen! Och det verkar funka! YEY! :D


Här är i alla fall en kort liten film från en framridning ..


Om träningen idag + igår

Om gårdagens träning :

Då var det Fredrik träning på Bröta. Fredrik kunde inte rida igår för han kännde sig lite sjuk :/
Vi red mycket slutor längs långsidan och diagonalen.
Och Quila var jättefin!
Och jag märker verkligen nu att Quila har blivit mycket starkare i galoppen, för nu kan jag samla honom
jättemycket utan att han tycker det är jätte jobbigt :)


Om dagens träning :

Idag var det Fredrik träning idag igen fast hemma hos oss på Lövholmen. Och Fredrik kunde inte rida idag heller för han fortfarande var sjuk ... :/
Och det gick inte alls bra idag! Quila känndes typ som en åsna! Han var lite trött idag också ..
Men vi red i alla fall som igår slutor längs långsidan och diagonalen. Och sen så red jag också typ 2 meter innanför spåret och red förvänd sluta längs långsidan, gick helt ok.
Gullan följde med och kollade idag också :)


& förlåt för jag lägger upp vissa bilder 2 gånger, lovar att jag ska ta nya bilder!

Fint skritttäckte!

Jag tycker att det här skritttäcket från HorseWare var väldigt fint! Speciellt när det var i dom tre färgerna i brunt! :)Ridhuset + FRÅGA TILL ER LÄSARE!!

Hade aldrig tid att skriva igår. Men igår i alla fall så var jag inte ens i stallet. Mamma red ut med Quila på en runda som tog 1 och en halv timma som hon red tillsammans med Quilas hagkompis Calle. Mamma sa att Quila hade vart fin och att dom hade kunnat trava och galoppera lite på några ställen där det inte var så hårt :)

Och idag så red jag i ridhuset en stund. Red jättemycket i skritt då jag red öppnor, skänkelvikningar , slutor och bakdelsvänningar. Han var jättefin idag! :D

Jag har en liten fråga till alla er läsare, om det är någon av er som vet om man måste lägga in en video på youtube först innan man lägger in den på bloggen? Och kanske kan berätta hur man lägger in den på bloggen?
För jag vill så gärna lägga upp filmer från tävling och träning!!! :DSPÄND MEN FIN

Idag var det Fredrik träning hemma på Lövholmen och inte på Bröta. Det var jättekul och Quila var jättefin. Först red jag fram Quila och han var lite spänd men ändå fin. Sen hoppade Fredrik upp och red en stund, han red mycket slutor längs diagonalen och det går bara bättre och bättre med slutorna! Och sen efter en stund så hoppade jag upp och red igen, då red jag också sluta längst diagonalen och det känndes bra! :)

Jag har ju skrivit förut att Quila har varit lite jobbig i höger galoppen men nu har det vänt helt så han är superfin i högergaloppen nu! Så det är ju bra att saker och ting förändrats så mycket som jag ändå har fösökt få igenom det ;)Svar på kommentar

Såg bland kommentarerna att det var någon som ville att jag skulle ha en liten kort presentation om Quila för jag aldrig riktigt berättat hur gammal han är osv, och visst kan jag det!

Tequila är en vallack, han är född år 2002. Han är en fux men vit bläs och väldigt gullig rosa mule :)
Han kallas för Quila, men han har 100000 olika smeknamn men Quila är väll det vanligaste. Jag har nu haft honom i 2 år och har än så länge tävlat upp honom till LA:P1. Jag tävlar bara dressyr med honom då jag inte är så intresserad av hoppning, men han hoppar bra och tycker att det är jättekul så hoppar bara lite då och då hemma. Quila älskar också bananer, det är typ det bästa han vet! :D

Vet inte riktigt om du fick svar på allt du ville veta men hoppas det! Är det nått annart du/ni undrar är det bara fråga ;)RSS 2.0